Öne Çıkan Yayın

İslami olarak Ölümden Sonra Yaşam ve Ruh Hususu

Selam, Aslında şu an hiç kimse beni okumuyor biliyorum ama, Allah nezdinde "çabalamış" sıfatı kazanmak için bu yazıyı yazacağı...

29 Eylül 2017 Cuma

Sizi Dahi Yapabilecek Hastalıklar (Bilimoloji'den alıntı)

Sizi Dahi Yapabilecek 3 Hastalık

0
631
    

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB)

Günümüzde dikkat dağınıklığının hep olumsuz tarafı vurgulansa da, aslında bu hastalığa sahip olanların daha yaratıcı bir zihne sahip olduğuyla ilgili çalışmalar var. DEHB, mağdurların risk almasına izin verir, buysa popüler kabulleri sorgulayan ve yeni ışıklar yakan düşüncelerle sonuçlanır.
Dikkat dağınıklığı hastaları, okullarda öğretilen bilgileri öğrenmekte zorlanabilir. Bunun sebeplerinden biri öğretilen bilginin amacını sorgulamalarıdır. Genellikle bu hastalardan “Biz bunları neden öğreniyoruz?” sorusunu duyarsınız. Normal bir beyin bilgileri sadece kabul ederken DEHB hastalarının cevapların sebeplerini düşündüğünü görürüz.
DEHB’nin sağladığı hareketlilik, hastaların daha hızlı kararlar verebilmesini sağlar. Beyin bir konuda karar verdiğinin daha farkında olmadan kişi harekete geçer. Bu kişiler yeni ortamlara ve durumlara diğerlerinden daha kolay adapte olabilirler.
DEHB hastaları daha yaratıcı bir zihne sahiptir.

Anksiyete

Anksiyeteye sahip bir zihin, uyanmak ve evden çıkmak gibi basit durumlarla ilgili sayısız korkutucu senaryo ve komplo teorileri üretir. Bu durumda beyin, bir durumla ilgili tüm korku ve hislerini gelecek durumlarda önlem almak için sürekli aklında tutmak zorunda kalır.
Şaşırtıcı bir şekilde, bu hastalık beyinde yeni bağlantılar kurulmasını tetikler. Çeşitli araştırmalar, anksiyete bozukluğu ile yüksek IQ arasında bağlantı olduğunu göstermiştir. Ayrıca bu hastalık, sözel becerilerin gelişmesini de sağlayabilmektedir.
İleri duygusal zeka ve sözel becerilerle ilişkili olan empati yeteneğinin de bu hastalarda gelişmiş olduğu gösterilmiştir.
Anksiyete ile yüksek IQ arasında ilişki olduğu düşünülmektedir.

Depresyon

Depresyon hastalığının çok üzücü tarafları olsa da, yapılan çalışmalar depresif kişilerin yaratıcılık gerektiren işlerde diğerlerinden daha başarılı olduğunu göstermiştir. Bu kişiler kendilerini odalarına kapatıp iç seslerinin kaosuyla baş başa kalırlar. Bu durumda ise önemli eserler ortaya koyabilirler. Her ne kadar efsaneye göre Van Gogh’un kulağını kesmesine sebep olabilecek kadar kötü bir hastalık olabilse de yaratıcılığı arttıran yönü de vardır. Edebiyat ve resim gibi sanat alanındaki önemli eserler depresif kişilerin imzasını taşımaktadır.
Depresif bireyler önemli sanat eserleri ortaya çıkarmışlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder